Rebecca Johansson - Holistisk Näringsfysiolog

View Original

Vegansk saffranskaka med hallonsås

"Detta inlägg innehåller annonslänkar från Clearlife.se"

Saffran går alltid hem hos mig, i alla dess former! även gröt! mums :) så varför inte kombinera detta till en söt kaka. Experimenterade lite i köket och denna kaka kom ut från ugnen. Denna kaka är gjord på grötris, smaksatt med grov mandelmassa och saffran.

Jag har alltid tyckt att hallon och saffran går bra ihop, så kakan fick ett täcke av en hallonsås :)

Ingredienser:

2 dl grötris

1 liter cashew mjölk. Recept här

2 msk kokossocker eller lönnsirap

mandelmassa (se nedan)

1 paket saffran

Grov mandelmassa

100 g mandlar

1 msk kokossocker eller lönnsirap

1 msk vatten

Hallonsås

225 gram hallon (frysta)

3 msk kokossmör

äkta vanilj pulver

2 msk kokossocker

Gör så här:

  1. Gör först mjölken. Se recept här. Men gör den utan kanel.

  2. Koka sedan riset med mjölken på låg värme och rör ofta så att det inte bränner i botten.

  3. Medans riset kokar, gör den grova mandelmassan. Kör alla ingredienser i matberedaren. Kör inte för länge, för du vill väl ha lite crunch i kakan ;)

  4. När riset är färdigt, blanda detta med saffran, mandelmassan och sötningsmedlet. Blanda väl. (egentligen kan du äta den som det är nu, mycket god gröt, men vill du ha en bakad kaka, fortsätt ;) )

  5. Häll i gröt smeten i en ugnsbakad form, baka mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

  6. Medans kakan gottar sig i ugnen gör du hallonsåsen. Kör alla ingredienser i matberedaren.

  7. När kakan är färdig och svalnat, breder du ut hallonsåsen över kakan. MUMS! njut :)