Vegansk Garam Masala
Denna rätt är underbart god! Och lika enkel att tillaga som Tikka Masala, om inte enklare! Receptet är för 2-3 personer, beroende på hur mycket ni äter ;) och bäst passar denna rätt till Jasmin ris.
Recept
2 gula lökar
4 vitlöks klyftor
2 msk ingefära pulver
1 1/2 -2 msk garam masala pulver (beroende på märke så kan den ha en väldigt stark smak av nejlika, så börja med 1 1/2 msk)
2 tsk paprika pulver
1 tetra pack krossade tomater eller 5 hela tomater
1-2 dl vatten
2 dl cashew nötter
2 dl kikärtor
Hebamare salt
Jasmin Ris för 2-3 personer
1 lime (valfritt)
2 dl hackad spenat (valfritt)
Gör så här:
Koka riset.
Stek lök och vitlök i vatten. Tillsätt så mycket vatten det behövs tills löken och vitlöken har fått fin färg.
Tillsätt alla kryddor och rör om.
Gör såsen: Tillsätt krossade tomater eller 5 tomater i en blender med cashew nötterna och vattnet (1-2 dl). Kör tills du har en jämn fin smet, ska ej vara grynigt.
Tillsätt såsen i stekpannan med resten. Rör om. Tillsätt spenaten och kikärtorma. Värm upp lätt.
Servera med riset och lite pressad lime juice.
Färdigt! Mums :)