Vegansk Tikka Misala
Till utseendet ser denna rätt inte speciell ut. Men i munnen skriker smaklökarna. Iallafall mina!! Vi älskar denna rätt. Lätt och snabbt att röra ihop.
1 hel kruka koriander (hacka)
1 1/2 tsp spiskummin
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk muskotnöt
1 1/2 tsk paprika pulver
1/2 tsk cayennepeppar (1/4 tsk om du inte tycker om stark mat)
1 msk riven ingefära
1 stor lök. vit eller röd (hackad)
1 tetra pack ekologisk krossade tomater
Ca 2 1/2 dl vatten (till stekning, börja med 1 dl och ta mer om det behövs)
1-2 dl cashew
1 tsk salt (testa av om du behöver mer)
1 dl färsk koriander (topping)
2 dl kikärtor (färdig kokta eller groddade)
Hacka löken och stek den i lite vatten.
Tillsätt alla kryddor + en kruka koriander och stek någon minut tills löken är gyllenbrun, ta mer vatten om det behövs. Ställ åt sidan medans du gör såsen.
I en blender, tillsätt krossade tomater, cashew och salt + 1/2- 1 dl vatten. Kör tills det blir en mycket jämn sås. Bör ej vara grynig!
Tillsätt såsen i stekpannan med kryddorna. Låt det puttra och tjockna till sig i några minuter.
Tillsätt kikärtorna. Rör om.
Servera över Jasmin ris och färsk koriander.
Njut 😊