Veganska och glutenfria kakor
Underbara själar…här har ni kakor som är helt underbara till smak och konsistens. Sega i mitten med knapriga kanter, med lite kola smak. Det är väl det man söker i kakor? ;) mums säger vi bara! så Calvin, min underbara man har experimentet i köket igen och efter många många många försök föddes dessa perfekta kakor fram (enligt våra smaklökar). Han började faktiskt att experimentera med havremjöl, och sedan experimenterade jag med mandelmjöl och det blev sedan en favorit istället. Så ni kan testa er fram :)
Recept:
2 dl havremjöl eller mandelmjöl (mina smaklökar tycker mandelmjöl)
1 dl kokossocker
1 1/2 msk kokosolja
2 msk cashew mjölk
en nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk äkta vanilj pulver (ej vaniljsocker)
1/4 tsk kanel
Gör så här:
Sätt på ugn 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna först.
Blanda sedan i de blöta ingredienserna.
Forma till små bollar, ca 12 st.
Platta ut dessa på bakplåtspapper.
Gott att strö lite fling salt på toppen :)
In i ugn (mitten) i 13 min. Tiden kan självklart variera beroende på ugn. Men våra blir perfekta vid exakt 13 min.
Låt dem svalna innan du äter dem :) Njut!