Rebecca Johansson - Holistisk Näringsfysiolog

View Original

Rå hallontårta

Det finns inget bättre än en god frisk hallon tårta en varm sommardag. Denna är super enkel att göra, tar bara några minuter att tillreda.

Bäst är att använda en form som har avtagbara kanter. Frys in den efter tillredning och tina den innan servering. Smakar bäst tinad, ej frusen!

Bäst att göra den dagen innan för bästa smak :)

Botten:

  • 2 dl dadlar (urkärnade)

  • 1 dl mandlar

  • 2 msk riven kokos

Fyllning:

  • 3 dl cashewnötter (blötlagda över natten)

  • 1 konserv kokosgrädde (endast den tjocka delen, skaka ej konservburken!)

  • 0.5 - 1 dl kokossmör

  • 2 msk lönnsirap

  • ca 5 dl frysta hallon

  • en nypa salt

  • lite äkta vanilj pulver

  • juice från en halv citron

  1. Blötlägg cashewnötterna över natten

  2. Gör först botten. Blanda dadlar, mandlar och riven kokos i matberedaren. Kör till en tjock “klump”. Platta sedan ut detta i din form med avtagbar kant.

  3. Gör ren matberedaren innan du gör fyllningen.

  4. Blanda alla ingredienser för fyllningen i matberedare. Kör till en jämn smet. Detta kan ta några minuter beroende på din matberedare.

  5. Smeta sedan ut fyllningen på botten.

  6. För bäst resultat. Ha tårtan i frysen över natten då den drar till sig smakerna. Låt tårtan tina innan servering.

  7. Njut mina fina vänner <3