Rödbetsbiffar med dillsås
Enkla, mycket goda rödbetsbiffar med dillsås , ca 12 st.
Biffar
2 dl gröna linser (kokta)
Ca 5 st råa rödbetor, skalade
2 msk potatismjöl
1-2 vitlöks klyftor
salt och peppar
Sås
2 dl cashew nötter (helst blötlagda i minst 4h)
juice från en halv citron
ca 4 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha såsen)
dill, salt och svartpeppar
Biffarna: Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser till biffarna i matberedaren. Forma till biffar och platta sedan ut dessa på bakplåtspapper, ca 0.5 cm tjocka, ca 12 st. In i ugn i mitten i ca 30-40 min.
Såsen: Blanda alla ingredienser i din blender och kör några minuter till sås. Mer eller mindre vatten beroende på önskad konsistens.
Gott att konsumera biffarna och såsen till kokt potatis.