Rebecca Johansson - Holistisk Näringsfysiolog

View Original

Rödbetsbiffar med dillsås

Enkla, mycket goda rödbetsbiffar med dillsås , ca 12 st.

Biffar

  • 2 dl gröna linser (kokta)

  • Ca 5 st råa rödbetor, skalade

  • 2 msk potatismjöl

  • 1-2 vitlöks klyftor

  • salt och peppar

Sås

  • 2 dl cashew nötter (helst blötlagda i minst 4h)

  • juice från en halv citron

  • ca 4 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha såsen)

  • dill, salt och svartpeppar

Biffarna: Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser till biffarna i matberedaren. Forma till biffar och platta sedan ut dessa på bakplåtspapper, ca 0.5 cm tjocka, ca 12 st. In i ugn i mitten i ca 30-40 min.

Såsen: Blanda alla ingredienser i din blender och kör några minuter till sås. Mer eller mindre vatten beroende på önskad konsistens.

Gott att konsumera biffarna och såsen till kokt potatis.