Rebecca Johansson - Holistisk Näringsfysiolog

View Original

Pumpa stroganoff

Detta är en av mina favorit recept. En krämig sås med smak av senap med bitar av pumpa, tomater och lök. Vem gillar inte krämiga såser ;)

Pumpa stroganoff, 2 port

1 butternut pumpa (hackad i små bitar)
2 rödlök (halverade)
250 g körsbärstomater
1 tsk torkad rosmarin
3 vitlöksklyftor (hackade)
3 msk tomatpuré
2-3 tsk senapspulver (mer beroende på dina smaklökar)
svartpeppar och salt
2 dl cashewnötter
3 dl vatten

Ris till servering.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela pumpan och ta bort skal och frön. Hacka pumpan i isbits storlekar.

  3. Lägg pumpa bitarna, halverad lök och körsbärstomaterna i en ugnsform. Ringla över rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.

  4. Fräs vitlöken i lite vatten.

  5. Kör cashewnötter, tomatpuré, senapspulver och vatten i din blender i några minuter. Smeten ska vara len! smaka av med senapspulvret så att du får en god senapssmak.

  6. Tillsätt såsen till vitlöken. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna och rör om. Smaka av.

  7. Toppa med lite persilja och servera med ris :) Njut!


Detta är en av mina favoriträtter och en av rätterna du får som medlem! :)

På bilden ser du även svamp, det går bra att tillsätta hackad svamp i denna rätt.

"Detta recept innehåller länkar från Grön Gåva"