Rebecca Johansson - Holistisk Näringsfysiolog

View Original

Quinoa bröd

Dessa bröd bullar är otroligt enkla att röra ihop och kräver ca 1 timma i ugn. Det blir ca 8 bullar.

Detta recept är en av ca 200 recept som du får som medlem hos mig. Är du intresserad av hälsan och vill må bättre, men du vet inte hur du ska äta? då rekommenderar jag att bli medlem, läs mer om detta nedan.

Brödet innehåller ingen gluten, oljor, animaliska produkter, jäst, soja eller bakpulver.

Recept:

  • 3 msk psyllium husk

  • 5 dl vatten

  • 2 dl kokt vit quinoa

  • 2 dl rismjöl

  • 2 dl durramjöl (eller GF havremjöl)

  • 2 msk chiafrön

  • salt

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen, 180 grader.

  2. Blanda psyllium husk med 5 dl vatten och låt stå i minst 20 minuter.

  3. Blanda ihop rismjöl, chiafrön, durramjöl och salt.

  4. Vispa psyllium kletet i några minuter.

  5. Blanda sedan allt tillsammans med kokt quinoa. Degen blir mycket kletig, och det är rätt. Så länge du kan forma bollarna som du lägger på bakplåtspapper, ca 8 st.

  6. Baka i ugn i ca 50-60 min. Bollarna brukar inte få färg, så misstro inte tiden. De blir mycket knapriga på utsidan och mjuka och fina på insidan. Låt dem svalna innan du skär i dem.