Rödbetsbiffar med dillsås
Enkla, mycket goda rödbetsbiffar med dillsås , ca 12 st.
Biffar
2 dl gröna linser (kokta)
Ca 5 st råa rödbetor, skalade
2 msk potatismjöl
1-2 vitlöks klyftor
salt och peppar
Sås
2 dl cashew nötter (helst blötlagda i minst 4h)
juice från en halv citron
ca 4 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha såsen)
dill, salt och svartpeppar
Biffarna: Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser till biffarna i matberedaren. Forma till biffar och platta sedan ut dessa på bakplåtspapper, ca 0.5 cm tjocka, ca 12 st. In i ugn i mitten i ca 30-40 min.
Såsen: Blanda alla ingredienser i din blender och kör några minuter till sås. Mer eller mindre vatten beroende på önskad konsistens.
Gott att konsumera biffarna och såsen till kokt potatis.
Intresserad av fler recept som inte skadar din hälsa?
Bli medlem idag!