Mjölfria och glutenfria veganska brownies
Mjöl- och glutenfria brownies
Letar du efter en vegansk och glutenfri dessert som är både hälsosammare än vanliga brownies och underbart god? Leta inte längre! Dessa mjölfria veganska brownies med svarta bönor är godare än vad man tror!
De är fullpackade med protein, fibrer och andra näringsämnen, vilket gör dem till ett skuldfritt sätt att tillfredsställa ditt sötsug. Dessutom är de superenkla att göra och perfekta att dela med vänner och familj.
Så varför inte röra ihop en sats idag och se själv hur utsökt goda dom är :)
Ingredienser:
4 dl svarta bönor, sköljda och avrunna
1 dl rå kakaopulver
1 dl lönnsirap
2 msk smält kokosolja
1/2 tsk äkta vaniljextrakt
1/2 tsk bakpulver
Nypa salt
Topping: nötter och/eller kokosflingor
Instruktioner:
Värm ugnen till 180°C och klä en mindre ugnsform med bakplåtspapper.
I en matberedare, kombinera alla ingredienserna. Mixa tills blandningen är slät och inga bitar finns kvar. Det tar några minuter.
Häll smeten i den klädda ugnsformen och fördela den jämnt. Strö över valfri toppiing.
Grädda i ca 25 minuter eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren.
Ta ut brownies ur ugnen och låt dem svalna i ugnsformen i 5 minuter innan du lägger över dem på ett galler för att svalna helt.
Skär brownies i rutor och servera.
Njut av dina läckra och hälsosamma veganska mjölfria brownies med svarta bönor!