Varför är ägg dåligt för hälsan?

Människan har ätit ägg i många tusen år, speciellt under svåra tider då det inte fanns mycket annat att äta. Idag är det en del av mångas människors dagliga kost. Men frågan är hur bra äggen är för människan? Behöver vi verkligen äta dem?

Här kommer svaret!

Ett ägg om dagen överstiger den dagliga gränsen för kolesterol intag när det gäller risk för hjärt -och kärlsjukdomar. De som konsumerar mängden kolesterol som finns i tex. två ägg eller mer per dag fördubblar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancer former.

Studier visar:

  • Den dagliga konsumtionen av mängden kolesterol som hittades i bara ett enda ägg minskar en kvinnas liv lika mycket som att röka 25 000 cigaretter - fem cigaretter om dagen, i femton år.

  • Män som konsumerar två eller flera ägg per vecka ( i princip ett ägg var tredje dag ) har ca 80% ökad risk att dö av prostatacancer.

Hur kan ett ägg om dagen ha sådan potentiell inverkan på tex cancer risken? Svaret är kolin, en förening som finns koncentrerad i ägg. Kolin i ägg, är som karnitin i rött kött, vilket omvandlas till ett giftigt ämne som kallas trimetylamin av bakterier som existerar i ätarens tarmar. Trimetylamin, som sedan oxiderats i levern, ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och för tidig död.

Dessutom…

Lider du av sjukdomar som, polycystiskt äggstockssyndrom (PCOS), bröstcancer eller andra cystor och tumörer bör du undvika ägg helt och hållet. Också, om du försöker förhindra cancer eller bekämpar en befintlig cancer, undvik ägg helt.

Ägg orsakar också inflammation och allergier då ägg matar virus, bakterier, jäst, mögel och candida. Många tror att ett högt protein innehåll som ägg är bra emot bakterier, jäst mm. Det är helt enkelt en myt, det är tvärt om.  Studier visar att ägg är föda för bakterier och virus!

Jag vet hur populära ägg är och dom flesta tror att ägg är hälsosamma men tänk igen...

 

GRATIS MINIKURS

Har du gått min gratis minikurs om att läka kroppen naturligt? Är du redo att få kunskaper om vad för kost du bör konsumera för en daglig läkning av kroppen? Denna minikurs visar dig vad du behöver veta. Klicka här för att anmäla dig gratis.

Ta hand om er!

Vänligen

Rebecca Johansson  

FÖR MER INFORMATION OCH FORSKNINGS STUDIER LÄS VIDARE:

Referenser:

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-choline-something-fishy/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-cholesterol-patently-false-and-misleading-claims/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5387362/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-cholesterol-patently-false-and-misleading-claims/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-diabetes/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-choline-and-cancer/

http://www.atherosclerosis-journal.com/article/S0021-9150%2812%2900504-7/abstract