Vegansk Garam Masala

garam.jpg

Denna rätt är underbart god! Och lika enkel att tillaga som Tikka Masala, om inte enklare! Receptet är för 2-3 personer, beroende på hur mycket ni äter ;) och bäst passar denna rätt till Jasmin ris.

Recept

2 gula lökar

4 vitlöks klyftor

2 msk ingefära pulver

1 1/2 -2 msk garam masala pulver (beroende på märke så kan den ha en väldigt stark smak av nejlika, så börja med 1 1/2 msk)

2 tsk paprika pulver

1 tetra pack krossade tomater eller 5 hela tomater

1-2 dl vatten

2 dl cashew nötter

2 dl kikärtor

Hebamare salt

Jasmin Ris för 2-3 personer

1 lime (valfritt)

2 dl hackad spenat (valfritt)

Gör så här:

  1. Koka riset.

  2. Stek lök och vitlök i vatten. Tillsätt så mycket vatten det behövs tills löken och vitlöken har fått fin färg.

  3. Tillsätt alla kryddor och rör om.

  4. Gör såsen: Tillsätt krossade tomater eller 5 tomater i en blender med cashew nötterna och vattnet (1-2 dl). Kör tills du har en jämn fin smet, ska ej vara grynigt.

  5. Tillsätt såsen i stekpannan med resten. Rör om. Tillsätt spenaten och kikärtorma. Värm upp lätt.

  6. Servera med riset och lite pressad lime juice.

  7. Färdigt! Mums :)