Vegansk Tikka Misala

Till utseendet ser denna rätt inte speciell ut. Men i munnen skriker smaklökarna. Iallafall mina!! Vi älskar denna rätt. Lätt och snabbt att röra ihop. 

  • 1 hel kruka koriander (hacka)

  • 1 1/2 tsp spiskummin

  • 1/2 tsk kardemumma

  • 1/2 tsk muskotnöt

  • 1 1/2 tsk paprika pulver

  • 1/2 tsk cayennepeppar (1/4 tsk om du inte tycker om stark mat)

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 stor lök. vit eller röd (hackad)

  • 1 tetra pack ekologisk krossade tomater

  • Ca 2 1/2 dl vatten (till stekning, börja med 1 dl och ta mer om det behövs)

  • 1-2 dl cashew

  • 1 tsk salt (testa av om du behöver mer)

  • 1 dl färsk koriander (topping)

  • 2 dl kikärtor (färdig kokta eller groddade)

  1. Hacka löken och stek den i lite vatten.

  2. Tillsätt alla kryddor + en kruka koriander och stek någon minut tills löken är gyllenbrun, ta mer vatten om det behövs. Ställ åt sidan medans du gör såsen.

  3. I en blender, tillsätt krossade tomater, cashew och salt + 1/2- 1 dl vatten. Kör tills det blir en mycket jämn sås. Bör ej vara grynig!

  4. Tillsätt såsen i stekpannan med kryddorna. Låt det puttra och tjockna till sig i några minuter.

  5. Tillsätt kikärtorna. Rör om.

  6. Servera över Jasmin ris och färsk koriander.

Njut 😊