Rå Hallon och Citron tårta

Rå hallon och citron tårta

Denna kaka smakar fantastiskt fräscht och passar en sommar fika perfekt. Super enkel och snabb att tillreda. 

För mina patienter: Vänta tills du har genomgått den första läknings fasen innan du kan äta denna. 

Botten:

  • 2 dl nötter (mandlar eller cashew)
  • 2 dl dadlar (urkärnade)
  • en nypa salt
  • 1-2 msk vatten 

1. Kör allt i matberedaren till en boll :) brukar ta några minuter. Tillsätt inte allt vatten på en gång, då du kanske inte behöver allt. 

2. När du ha fått en botten som ser ut som en boll, ta bollen och knåda ut den i form med avtagbara kanter. 

3. Dags att göra fyllningen

Fyllningen:

  • 6 dl cashew nötter (blötlagda över natten)
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 dl kokos smör
  • 2 dl citron juice från färsk citron
  • zest från citron
  • en nypa salt
  • 4 dl frysta hallon
  1. Kör i matberederaen alla ingredienser förutom hallon. Kör till en tjock jämn smet. 
  2. Ta ca hälften av smeten och bred ut den över botten i kakformen. Sätt in i frysen medans du gör hallon smeten.
  3. Tillsätt de frysna hallonen i resterande fyllningen i matberedaren och kör allt i till jämn smet. 
  4. Bred hallon smeten försiktigt över citron smeten.
  5. Ställ in hela formen i frysen över natten. Ta ut minst 6 h innan servering. 

Servera och njut!!